vrijdag 26 april 2013

Tentoonstelling 60 jaar Gouden Boekjes in Hoorn

 

27 April opent in Museum van de Twintigste Eeuw in Hoorn de tentoonstelling 60 jaar Gouden Boekjes.
Wie kent ze niet, de Gouden Boekjes? Wereldwijd zijn er meer dan 3 miljard exemplaren verkocht. Het Koekemannetje, Pietepaf het circushondje of De hongerige leeuw? Allemaal bekende figuren uit de succesvolle kinderboekenreeks met het gouden bandje.

In 2013 bestaan de populaire kinderboekjes 60 jaar en daarom toont Museum van de Twintigste Eeuw een expositie die ook voor jonge kinderen heel leuk is.
Klim op de boot van Hondenmatroos, verkleed je als leeuw en speel mee in het circus. Kruip in hele grote boeken in de vorm van tentjes en beluister spannende verhalen.
Een familietentoonstelling die elders al meer dan honderdduizend bezoekers trok.

Een overzicht van alle Gouden Boekjes in Nederland en nog veel meer informatie is te vinden op de website: De Gouden Boekjes.

60 jaar Gouden Boekjes is te bezichtigen van 27 april t/m 27 oktober 2013, in Museum van de Twintigste Eeuw, Krententuin 24 (Oostereiland), 1621 DG Hoorn.

1 opmerking:

  1. In de Volkskrant van zaterdag staat in de boekenbijlage een interview met de neef van Renate Dorresteijn, die voor een habbekrats de rechten van de gouden boekjes heeft gekocht en daar nu slapend rijk van wordt. Dat is nog eens zakelijk inzicht.

    BeantwoordenVerwijderen